آزمایش آنتی بادی

آزمایش آنتی بادی چیست؟

آزمایش آنتی بادی برای تشخیص کرونا انجام می شود.

همه ما اسم ویروس کرونا را شنیده ایم، ویروسی مرموز و خطرناک که یک سالی است آرامش را از ساکنین زمین سلب نموده و همه مردم و دولت ها را درگیر خود کرده است. ویروس کرونا، ویروسی عفونی می‌باشد که با روشی مشابه ویروس آنفلونزا یا سرماخوردگی، بین مردم در حال شیوع و گسترش است. بیشتر مبتلایان به بیماری COVID-19 قالبا دارای علائم بیماری و تنفسی خفیف تا متوسط هستند، برخی دیگر هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهند و در مقابل گروهی از مبتلایان به ویروس کرونا، دچار علائم شدیدی شده و نیاز به درمان و مراقبت های تخصصی و ویژه دارند. از این رو اطلاع از ابتلا یا عدم ابتلا به ویروس کرونا، کمک خوبی در مدیریت و جلوگیری از همه گیری آن می‌کند. اصلی ترین راه برای اطلاع از وضعیت ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری کرونا، انجام آزمایش است که یکی از آزمایش های مختص به این عمر، آزمایش آنتی بادی می‌باشد.

سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به بیماری کرونا، با تولید پروتئین هایی برای مقابله با ویروس (آنتی بادی) به عفونت های ناشی از این بیماری پاسخ می‌دهند. آزمایش آنتی بادی نیز به منظور تشخیص این ماده در خون افراد انجام می‌گیرد تا نشان دهد آیا آنها در حال حاضر مبتلا به کووید ۱۹ هستند یا خیر. با انجام این آزمایش می‌توانید سابقه ابتلا به بیماری کرونا افراد را نیز تشخیص داد.

تا انتها این مقاله همراه ایران مهر باشید، تا به معرفی کامل آزمایش آنتی بادی بپردازیم.

تست آنتی بادی چیست؟

تست آنتی بادی به منظور تشخیص بیماری های عفونی کاربرد دارد، ولی به دلیل همه گیری ویروس کرونا در این روزها، این آزمایش به عنوان یکی از تست های تشخیص دهنده کرونا شناخته می‌شود. در آزمایش آنتی بادی، ما به دنبال آنتی بادی موجود در بدن هستیم. آنتی بادی یک گیلکوپروتئین می‌باشد که برای مقابله به عوامل عفونی، مانند کرونا تولید می‌شود.

آنتی بادی توسط گلبول های سفید خون تولید شده و وارد جریان خون می‌شود. این را هم بدانید که هر آنتی بادی تولید شده، مختص به همان عامل عفونی می‌باشد. در تست آنتی بادی در واقع با شناسایی و تشخیص آنتی بادی مخصوص ویروس کرونا، می‌توان از وجود این ویروس در بدن مطلع و آگاه شد.

زمان انجام آزمایش آنتی بادی

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مورد تست آنتی بادی بدانید، این است که آنتی بادی های بدن ۱ تا ۳ هفته پس از ایجاد عفونت، شروع به تولید می‌کنند. به همین دلیل، منفی بودن تست آنتی بادی به منزله عدم ابتلا به بیماری نمی‌باشد! ممکن است شما ناقل بیماری کرونا باشید ولی چون بدنتان هنوز شروع به واکنش در مقابل این بیماری نکرده، تست شما منفی شده باشد و شما هنوز متوجه آن نشده باشید. پس اگر علائمی از بیماری COVID-19 در خود مشاهده کردید، برای مدتی خود را قرنطینه کنید تا از وضعیت ابتلا به ویروس کرونا مطمئن شوید.

پیشنهاد می‌شود برای تشخیص سریع ابتلا به بیماری کرونا، درصورت مشاهده علائم آن، اقدام به انجام تست pcr کنید. تست pcr دقیق ترین تستی است که به توصیه سازمان جهانی بهداشت، به منظور تشخیص ویروس کرونا در بدن انجام می‌گیرد. معمولا جواب این تست، ۲۴ ساعت پس از انجام آزمایش، مشخص می‌شود. تست آنتی بادی برای آن دسته از افراد مناسب است که بدون مشاهده علائم خاصی از ویروس کرونا، به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و حداقل یک هفته از ابتلا آن ها به این بیماری گذشته است.

تفسیر آزمایش آنتی بادی (lgG و lgM در تست آنتی بادی)

اگر قصد دارید خود اقدام به تفسیر تست آنتی بادی بپردازید، باید معنی و مفهوم مهم‌ترین اصطلاحات آن یعنی lgG و lgM را بر روی کیت مخصوص تست آنتی بادی را بیاموزید. آنتی بادی شامل چند کلاس و زیر کلاس می‌باشد. lgM در اوایل ابتلا به بیماری های عفونی مانند COIVD-19 تولید می‌شود. به همین دلیل، مثبت بودن این آنتی بادی به تنهایی نشانگر فاز نخست ابتلا فرد به بیماری است. در ادامه، اگر lgG به همراه lgM شناسایی شود، نشان دهنده وضعیت رو به بهبودی بیمار مبتلا به کرونا یا هر بیماری دیگری می‌باشد. در آخر مثبت شدن lgG به تنهایی به این معنا است که شخص در گذشته به کرونا مبتلا بوده، اما در حال حاضر در حال بهبودی می‌باشد.

البته توجه داشته باشید که lgG برای مدت کوتاهی پس از بهبودی مثبت باقی می‌ماند. بنابراین مثبت بودن آن گویای این است که فرد اخیرا به کرونا مبتلا شده و اکنون بهبود یافته است. توجه داشته باشید که اگر تست آنتی بادی شما مثبت اعلام شد، بهتر است خود را قرنطینه نموده و دور از دسترس افراد قرار بگیرید. چنانچه علائم شما خفیف بوده و تنگی نفس شدید ندارید، نیازی به مراجعه به مراکز درمان ندارید.

یکی از مهم ترین نکات که باید به آن توجه داشته باشید، این است که متاسفانه برخی از افراد بر این باورند که پس از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و بهبود آن، بدن آنتی بادی ویروس را تولید کرده و دیگر احتمال ابتلا به این بیماری وجود ندارد. اما این را باید گفت که با توجه به شیوع گونه های جهش یافته از این ویروس، آنتی بادی در جلوگیری از ابتلا به ویروس های جهش یافته کرونا، بی اثر خواهد بود.

آزمایش آنتی بادی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام آزمایش آنتی بادی، ابتدا باید به یک آزمایشگاه معتبر مراجعه نمایید. چراکه برای انجام تست آنتی بادی، نیاز به مجوز می‌باشد. پس از آن اقدام به نمونه برداری از خون شما می‌شود و حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت، زمان می‌برد تا جواب آزمایش شما برسد. همچنین می توانید برای آزمایش آنتی بادی به آزمایشگاه ایرانمهر مراجعه کنید. این را هم بدانید که بهترین زمان برای انجام آزمایش آنتی بادی، سه الی چهار هفته پس از مشاهده علائم کرونا می‌باشد.

نتیجه گیری

آزمایش آنتی بادی به منظور تشخیص آنتی بادی های تولید شده در بدن صورت می‌گیرد. ۱ الی ۳ هفته پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بدن اقدام به تولید آنتی بادی عفونت ناشی از این بیماری می‌کند. پس از بهبودی این آنتی بادی ها تا مدتی در بدن باقی می‌ماند و با انجام تست آنتی بادی، می‌توان فهمید که آیا در این اواخر به بیماری کرونا مبتلا شده اید یا خیر. تولید آنتی بادی به منزله عدم ابتلا دوباره به بیماری کرونا نمی‌باشد چرا که این ویروس همواره در حال جهش است و آنتی بادی تولید شده از کرونای قبلی نسبت به کرونا جهش یافته بی اثر است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *