آزمایش ضروری برای افراد بالای 40 سال

با بالا رفتن سن چه آزمایش های برای ما لازم می‌شود؟

هر انسانی در طول زندگی خود باید برنامه‌ای منظم برای انجام برخی از آزمایش ها به منظور افزایش آگاهی از سلامت خود، پیشگیری و درمان به موقع در صورت پیدایش علائم خاص بیماری، داشته باشد. انجام برخی از این آزمایش ها با ورود انسان به دوره میانسالی لازم و ضروری می‌شود.

با افزایش سن انسان، احتمال ابتلا به برخی بیماری های خطرناک افزایش می‌‌یابد. بعد از ورود سن انسان به ۴۰ سالگی، انجام یکسری از آزمایش ها برای اطلاع از وضعیت سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری های خطرناک ضروری است. ما در این مقاله به ۵ آزمایش ضروری برای افراد بالای ۴۰ سال می‌پردازیم و در مورد هرکدام توضیحاتی ارائه میکنیم.

چرا انجام برخی از آزمایش های ضروری برای افراد بالای ۴۰ سال؟

با افزایش سن افراد بالای ۴۰ سال ابتلا به بیماری هایی مانند قند خون، فشار خون بالا، دیابت، سرطان سینه، سرطان پروستات، بیماری های مربوط به تیروئید و … بسیار شایع می‌شود. روند رو به رشد برخی بیماری ها از این سن به بعد آغاز می‌شود و خیلی از آن هم بدون هیچگونه علائم و نشانه هایی در بدن پیشرفت میکنند.

انجام این آزمایش ها موجب اطلاع از وضعیت سلامت و بهبود کیفیت زندگی می‌شود. در صورت عادی بودن جواب این آزمایش ها، خیالتان تا دوره بعدی آزمایش راحت تر است. اگر هم علائمی از بروز بیماری در شما وجود داشته باشد، می‌توانید در همان نقطه شروع بیماری اقدام به درمان و جلوگیری از پیشرفت آن کنید که پیشگیری و درمان بیماری در همان ابتدا احتمال درمان و خلاص شدن از شر آن را به شدت بالا می‎‌برد.

5 آزمایش ضروری برای افراد بالای ۴۰ سال

1. برای کنترل دیابت، آزمایش قند خون دهید

.

بیماری دیابت از وجود میزان بالا قند در خون به وجود میاید. اگر قند خون بیش از حد نیاز سلول ها افزایش بیابد، در خون انباشته می‌شود و موجب بالا رفتن میزان قند خون، ابتلا به دیابت و در نهایت سکته می‌شود. متاسفانه سن ابتلا به دیابت در کشور ما از ۴۵ سالگی شروع می‌شود. درحالی که میانگین سنی این بیماری د ردنیا از ۵۵ تا ۶۵ سالگی است.

دیابت شایع ترین و گرانترین بیماری غدد در دنیا است، در ایران هم هزینه های درمان این بیماری بسیار سرسام آور است. پس می‌توان با رعایت برخی نکات و انجام آزمایش های مربوطه به صورت منظم از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.

اگر میزان قند خون شما پایین تر از ۱٫۱ گرم در هر لیتر باشد، هیچگونه خطری مربوط به دیابت شما را تهدید نمی‌کند. اگر قند خون شما بالاتر از ۱٫۲۵ گرم در لیتر باشد، دیابت نوع ۲ تشخیص داده می‌شود و باید روند درمان را هرچه زودتر آغاز کنید.

2. برای کنترل کلسترول، آزمایش چربی خون دهید

کلسترول قسمتی از چربی های ضروری برای فعالیت های بدن محسوب می‌شود، ولی مازاد آن به ویژه بعد از سن ۴۰ باعث افزایش خطر ابتلا یه بیماری های قلبی و عروقی مانند بروز سکته قلبی و مغزی می‌شود.

برای اطلاع از وضعیت کلسترول خونتان، باید مانند آزمایش قند خون، اقدام به آزمایش خون ناشتا کنید. در آزمایش چربی خون، میزان LDL یا کلسترول بد اندازه‌ گیری می‌شود. میزان نرمال این نوع کلسترول باید زیر ۱٫۵ گرم در هر لیتر باشد. همچنین لازم است که کلسترول مفید یا همان HDL خون هم اندازه‌گیری شود. میزان طبیعی کلسترول مفید باید بالای ۰٫۴ گرم در لیتر برای آقایان و ۰٫۵ گرم در لیتر برای خانم ها باشد.

3.برای جلوگیری از سکته قلبی، تست فشار خون بدهید

بعد از ورود به سن ۴۰ سالگی، احتمال بروز سکته های مغزی و قلبی در افراد بالا می‌رود. فشار خون بالا می‌تواند بدون هیچ گونه علائمی یا هشدار قبلی، باعث سکته قلبی و مغزی شود. پس باید برای کنترل فشار خون و جلوگیری از بروز سکته، باید به طور منظم فشار خون را اندازه گیری کرد.

فشار خون با دستگاه های بادی و الکتریکی اندازه‌گیری می‌شود و می‌توان با تهیه این دستگاه ها، در خانه اقدام به انجام آزمایش فشار خون بکنید. فشار خون ایده آل کمتر از ۱۲ بر روی ۸ است. اگر فشار خون بین ۱۲ روی ۸ یا ۳ روی ۹ باشد، در مرحله پیش ابتلا به فشار خون قرار دارید و حداقل سالی ۲ بار باید فشار خون را اندازه کرد. اگر فشار خون شما در هر دو مرتبه اندازه گیری بالای ۱۴ رو ۹ باشد، باید برای درمان به پزشک مراجعه نمایید.

4. برای بررسی وضعیت غده تیروئید، آزمایش TSH بدهید

در دوران یائسگی، بروز کم کاری تیروئید امری شایع است. این اختلال بیشتر از پیری زودهنگام غده تیروئید ناشی می‌شود که بدون شک مربوط به کاهش هورمون های ضروری مربوط است. تنها راه بررسی عملکرد سلامت غده تیروئید و کنترل کم کاری یا پر کاری آن، تست میزان هورمون محرک تیروئید یا همان TSH است. مقدار طبیعی این هورمون باید بین ۰٫۱۵ تا ۵  mUl/lباشد.

اگر مقدار این هورمون بالا باشد، باعث می‌شود که تیروئید به اندازه کافی کار نکند و هورمون تولید نمی‌شود. در نتیجه مشکل کمکاری تیروئید به وجود می‌آید.  برای تایئد کم کاری تیروئید، را با چند بار آزمایش TSHرا تکرار می‌کنند.

5.آزمایش عفونت های آمیزشی برای تشخیص سیفلیس و اچ آی وی

اگر با افزایش سن تغییری در زندگی جنسی شما صورت گرفته باشد، پزشک پیشنهاد انجام آزمایش برای بررسی عفونت های منتقله آمیزشی را می‌دهد. افرادی که رفتارهای پرخط جنسی دارند، باید این مسئله را با پزشک در میان بگذارند، چون این امکان را دارد که بدون اینکه متوجه باشند، دچار بیماری ها مقاربتی شده باشند.

بیماری ایدز و سیفلیس از بیماری های مقاربتی هستند که عدم رعایت برخی نکات بهداشتی باعث ابتلا افراد به این بیماری ها می‌شود. اگر رابطه جنسی خطرناک را تجربه کرده اید، بهتر است حتما اقدام به انجام آزمایش برای تشخیص این بیماری ها کنید. این بیماری برای افراد بالای ۴۰ سال بسیار شایع است.

سخن پایانی

با ورود سن به دوره میانسالی، نشانه های برخی بیماری ها در انسان آرام آرام پدید می‌آید، برای همین باید در این سن باید بیشتر هوای سلامتی مان را داشته باشیم.  با انجام برخی از آزمایشات باید از سلامت بدنمان جویا شد.

آزمایشگاه پاتولوژی ایران مهر، بهترین آزمایشگاه مشهد است که با استفاده از فناوری های روز دنیا و تجهیزات مدرن آزمایشگاهی، بهترین خدمات را به شما مراجعین عزیز ارائه می‌دهد. اگر قصد انجام آزمایش های گفته شده این مقاله را دارید، می‌‌توانید به آزمایشگاه ایران مهر مراجعه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *