آزمایش ضروری خانم ها

۵ آزمایش ضروری خانم ها که حتما باید انجام دهند

تمامی افراد که سلامت خویش برایشان مهم است و می‌خواهند که همیشه از وضعیت جسمی و سلامت خود با خبر شوند، همیشه برنامه ای برای چکاپ و آزمایش هایی برای درک و اطلاع از سلامت خود دارند.

آزمایش های دوره ای و مستمر در دراز مدت به شما کمک می‌کند که مرتب از وضعیت سلامت خود با خبر شوید و در صورت بروز هر گونه مشکل و علائم بیماری، خیلی زود از آن متوجه شویم و بتوانیم از آن پیشگیری کنیم. ما در این مقاله ۵ آزمایش ضروری برای خانم ها که می‌تواند گویا وضعیت سلامت آن ها در سنین مختلف باشد را، برای شما شرح می‌دهیم.

اگر چنانچه حس می‌کنید در معرض بیماری های خطرساز مثل دیابت، فشار خون، سرطان، پوکی استخوان و … قرار دارید یا سابقه چنین بیماری هایی در خانواده یا خویشاوندان شما وجود دارد، بهتر است از سنین پایین تر و در بازه زمانی های کوتاه تر مورد آزمایش و توجه پزشک قرار بگیرد و در صورت بروز هرگونه مشکل یا اتفاق خیلی زود و با کمترین هزینه جلوی اتفاقات بدتر رو بگیرند.

اگر می‌خواهید در مورد سلامت استخوان خود بدانید، به شما تست تراکم استخوان را پیشنهاد می‌کنیم

خانم ها با افزایش سن و کم شدن ترشح هورمون ها، ممکن است در معرض بیماری هایی مثل پوکی استخوان بگیرند. کاهش تراکمی استخوانی باعث ضعیف شدن استخوان ها و شکنندگی آن ها می‌شود، در چنین شرایطی ممکن است با یک زمین خوردن یا برخورد کوچک، استخوان شما دچار شکستگی شود. بهتر است خانم ها بعد از ۶۰ سالگی یک بار سنجش تراکم استخوان را انجام دهند تا از وضعیت تراکم استخوانی خود با خبر شوند. روند آزمایش های بعد بسته به وضعیت تراکم استخوانی فرد است.

سنجش تراکم استخوانی یکی از آزمایش های ضروری باری خانم ها است که با تست DXA انجام می‌شود. ابتدا شما باید روی تخت دراز کشیده تا از شما با دستگاه اسکن عکسبرداری شود. این آزمایش توان استخوان ها را می‌سنجد و احتمال شکستگی استخوان ها را در آینده تخمین می‌زند. همچنین می‌تواند در روند درمان پوکی استخوان از آن بهره برد.

 

برای پیشگیری از سرطان روده، کونولوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی را انجام دهید

جالب است بدانید سرطان روده بزرگ بعد از سرطان سینه از شایع ترین سرطان ها میان خانم ها به حساب می‌آید. بیشتر سرطان های روده بزرگ از توده های غیرطبیعی در لایه داخلی روده بزرگ به وجود می‌آیند، البته همه این توده ها سرطان زا نیستند، اما انواع سرطان زا آن ها می‌تواند به دیگر قسمت های بدن منتقل شوند، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از سرطان سینه، این توده ها به موقع از بدن خارج شود.

روش انجام آزمایش کونولوسکوپی به این روش است که فرد آزمایش دهنده ابتدا با استفاده از دارو های خواب آور بی هوش می‌شود، سپس یک لوله باریک و انعطاف پذیر که مجهز به دوربین است، از طریق مقعد وارد لوله بزرگ می‌شود، پس از آن پزشک اگر متوجه توده های غیرطبیعی بشود، در همانجا آن را از بدن خارج می‌کند.  سیگموئیدوسکوپی هم همینطور است با این تفوات که لوله باریک تر است و قسمت های پایین تر روده را بررسی می‌کند.

بهتر است همه خانم ها از ۵۰ سالگی یک بار این آزمایش ها را انجام دهند. اگر که این آزمایش ها طبیعی بود، باز هم بین ۵ تا ۱۰ دیگر هم بهتر است این آزمایش تکرار شود.

 

برای اطلاع از وضعیت قلبی : انجام آزمایش فشار خون

از بیش ترین علل مرگ ها در ایران، فشار خون بالا است، فشار خون از عمده ترین عوامل سکته قلبی و مغزی است که با بالا رفتن سن انسان، احتمال ابتلا به آن هم وجود دارد. فشار خون بالا بدون هیچ گونه اطلاع قبلی باعث سکته می‌شود. نتیجه اندازه گیری فشار خون معمولا به صورت فشار ماکسیمم روی فشار مینیمم نمایش داده می‌شود. اولین عدد که همیشه مقدار آن بالاتر است، فشار ماکسیمم در زمان پمپاژ خون و پرکردن رگ ها خون است. فشار بعدی هم فشار مینیمم است که در داخل رگ ها مابین هر دو ضربان است که فشار مینیمم نام دارد. برای مثال در فشار ۱۲ روی ۸، ۱۲ فشار ماکسیمم و عدد ۸ فشار مینیمم است.

فشار خون ایده آل برای خانم ها کمتر از ۱۲ بر روی ۸ است، و بهتر است که هر سال حداقل دوبار فشار خون اندازه گیری شود. اگر فشار خون شما بین ۱۲ روی ۸ تا۱۳ روی ۹ باشد، در مرحله قبل از فشار خون هستید و بهتر است یکبار به پزشک مراجعه کنید.

اندازه گیری فشار خون با دستگاه های مختلفی انجام می‌شود، برخی بر روی بازو و بعضی دیگر بر روی مچ دست بسته می‌شود (دستگاه هایی که به بازو بسته می‌شوند، اطلاعات دقیق تری می‌گویند). بعضی اوقات هم ممکن است فشار خون صورت کاذب بالاتر یا پایین تر نشان داده شود. این ممکن است به دلیل عدم فیکس شدن سنسور دستگاه بر روی ضربان قلب باشد.

 

از سکته هراس دارید ، آزمایش کلسترول بدهید

بالا بودن کلسترول خون می‌ تواند، باعث ایجاد پلاکت در خون و بسته شدن عروق می‌شود. پلاکت ها به مرور و بدون هیچ علائمی در عروق تجمع پیدا می‌کند و در نهایت باعث سکته قلبی و مغزی می‌شود. برای اندازه گیری آزمایش خون بهتر است یه یک آزمایشگاه پاتولوژی مراجعه نمایید و سپس اقدام به آزمایش خون کنید.

 

برای پیش گیری از بیماری های قندی، تست دیابت بدهید

یک سوم افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود خبر ندارند. بیماری دیابت می‌‌تواند به خودی خود باعث بیماری های قلبی، کلیوی و … شود. اگر دیابت به موقع تشخیص داده شود می‌توان آن را با انواع رژیم های غذایی، کاهش وزن و مصرف دارو کنترل کرد. برای اندازه گیری قند خون بایستی ۸ ساعت قبل از آزمایش ناشتا بود.

مقدار طبیعی قند خون طبیعی باید زیر ۱۰۰ باشد. قند ۱۰۰ تا ۱۲۰ نشان از بروز پیش دیابت است. بالاتر از ۱۲۶ هم که نشانه دیابت است. همه خانم ها بعد از ۴۰ سالگی باید یک بار آزمایش قند خون را انجام دهند و اگر نتیجه آن طبیعی بود باید هر ۱۰ سال حداقل دوبار اقدام به آزمایش قند خون کنند. بعد از ۵۰ سالگی به دلیل افزایش احتمال به قند خون، باید سالی یکبار آن را انجام داد.

 

سخن پایانی

این آزمایشات بیشتر برای پیشگیری از بروز بیماری هایی است که بین عموم به خصوص خانم ها بسیار رایج شده است. متاسفانه در کشور ما ایران، بیش از ۳۸ درصد مرگ و میر ها به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است، بیماری هایی که سر منشاء آن ها از ابتلا به دیابت، قند خون بالا، فشار خون بالا و کلسترول خون است.

همچنین ۱۱ درصد از مرگ و میر های کشور هم به دلیل ابتلا به سرطان و وجود تومور ها در بدن رخ می‌دهد. اما خوشبختانه اگر همه این بیماری ها به موقع تشخیص داده شود، با پیشگیری های موجود می‌توان این بیماری ها را کنترل کرد.

ما در این مقاله ۵ آزمایش ضروری خانم ها را باید در طول زندگی خود، به طور مرتب و در فواصل و سنین مشخص انجام دهند تا از وضعیت سلامت بدن خود آگاه شوند. اگر در یکی از این آزمایش ها زمینه های از وجود بیماری دیده شود، می‌توان از همان ابتدا جلو پیشرفت این بیماری ها را گرفت و آن ها را کنترل کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *