راه های غلیظ شدن شیر مادر

علل آبکی بودن شیر مادر + روش هایی برای افزایش غلظت شیر مادر

تمام خانم هایی که به تازگی مادر شده اند، دوست دارند فرزندشان بهترین تغذیه را در دوران نوزادی داشته باشد، به همین دلیل خواهان افزایش میزان شیردهی همراه با افزایش غلظت شیر مادر هستند. شیر مادر سرشار از ویتامین و مواد مقوی می‌‎باشد و از نظر حجم و خاصیت، مناسب ترین غذا برای کودک نوزاد می‌باشد، با این حال ممکن است مادران در دوران شیردهی، مواردی را در شیر خود مشاهده کنند که باعث بروز نگرانی هایی شود. یکی از این موارد رقیق بودن شیر مادر است.

گفتیم که یکی از شایع ترین نگرانی هایی که مادران نسبت به شیر خود دارند، آبکی بودن و رقیق بودن شیر است. اما این مورد از کجا می‌آید؟ آیا رقیق و آبکی بودن شیر مادر امری طبیعی است؟ راه های افزایش غلظت شیر مادر چیست؟ تا انتها این مقاله همراه ما باشید تا به علل رقیق بودن و راه های غلیظ شدن شیر مادر اشاره نماییم.

چرا شیر مادر رقیق و آبکی می‌شود؟

برخی حدس و گمان ها در خصوص آبکی بودن شیر مادر وجود دارد که می‌گویند شیر آبکی فاقد از املاح و ویتامین های مورد نظر نوزاد بوده و هیچگونه خاصیتی برای نوزاد کودک ندارد. آیا این حدس و گمان ها صحیح هستند؟ شیر مادر همیشه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی بوده و برای کودک مناسب ترین وعده غذایی می‌باشد، با این تفاصیل، بسیار کم پیش می‌آید که شیر مادر فاقد انواع ویتامین ها و مواد مغذی باشد، که این مورد را هم پزشک باید تشخیص دهد نه شخص دیگری!

معمولا شیر مادر در اویل دوران شیر دهی آبکی و رقیق است، که این را هم مادر هنگام دوشیدن شیر خود متوجه می‌شود، که این مورد هم با گذر زمان درست می‌شود و غلظت شیر با دریافت چربی لازم، رو به افزایش می‌رود.

شیری که از مادر تولید می‌شود، شیر بالغ نام دارد. شیر بالغ هر مادر حالت طبیعی رقیق و آبکی دارد ولی این به معنای کم بود مواد مغذی نیست. بهتر است بدانید این شیر تمام مواد مورد نیاز نوزاد را به همراه دارد. شیر آبکی که در ابتدا مشاهده می‌کنید، آغوز نام دارد. این شیر چربی کمی داشته ولی از قند بالایی برخوردار است. شیر آغوز به کودک انرژی می‌دهد، مایع مناسب را به او می‌رساند و مغز وی را برای رشد آماده می‌کند

بدن مادر، حین تغذیه کودک، هورمون اکسی توسین را از خود آزاد می‌کند که این هورمون، تاثیر زیادی در از بین بردن حالت رقیقی شیر دارد. رقیق بودن شیر مادر در طولانی مدت ممکن است به دلیل کافی نبودن تغذیه نوزاد از شیر مادر یا طولانی بودن فواصل شیر دهی باشد. پس هرچه تغذیه کودک از شیر بیشتر باشد، شیر هم غلیظ تر خواهد بود.

 

بهترین راه ها برای افزایش غلظت شیر مادر

اگر به دنبال راه هایی برای غلیظ شدن شیر مادر هستید، این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه نمایید. ما در ادامه راهکارهایی را بیان می‌کنیم که تاثیرات بسزایی در غلیظ شدن شیر مادر دارد. توجه به هرکدام از این راهکار ها، می‌تواند تاثیرات مثبتی بر تغذیه نوزاد از شیر مادر داشته باشد.

برنامه غذایی مناسب و متنوع : داشتن یک رژیم غذایی مناسب و متنوع در دوران شیردهی، سبب مقوی شدن شیر شما می‌شود. بدین صورت که کودک تنوع به وجود آمده در طعم و مزه شیر را حس می‌کند و به خوردن شیر مادر علاقه بیشتری پیدا می‌کند. گفتیم که افزایش مصرف شیر مادر توسط نوزاد، سبب غلیظ شدن شیر مادر می‌شود.

 مصرف خوراکی های پرکالری : یکی از عواملی که باعث افزایش غلظت شیر مادر می‌شود، وجود چربی در شیر است. با افزایش مصرف خوراکی های پر کالری، می‌توانید غلظت شیر را افزایش دهید، چرا که یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در غلیظت شیر مادر، وجود کالری در شیر است. فقط توجه کنید که مصرف خوراکی های چرب باید حساب شده باشد تا عوارض جانبی دیگری به همراه نداشته باشد.

مصرف غذا های پر پروتئین : با مصرف غذاهای پروتئین دار، شیری مقوی و پرخاصیت به کودک خود هدیه دهید. غذهایی چون گوشت، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات که سرشار از پروتئین ها می‌باشد، موجب مقوی شدن شیر و افزایش غلظت آن می‌شود. پس بهتر است مصرف این غذاها را در دوران شیر دهی به برنامه غذایی خود اضافه نمایید.

مصرف خوراکی های شیرافزا: دارو ها و ترکیبات گیاهی متعددی در بسیاری از داروخانه یا عطاری ها وجود دارد که مصرف آن ها سبب افزایش میزان شیردهی و غلیظ شدن شیر مادر می‌باشد. این دارو ها که شیرافزا نام دارد، عمدتا ترکیبی از گیاهان دارویی مقوی می‌باشد، می‌تواند کمک زیادی در افزایش غلظت شیر مادر بکند. موردی که باید در مورد شیرافزا بدانید این است که با توجه به وجود انواع زیادی از این محصولات در بازار، هنگام خرید حتما به یک عطاری یا داروخانه معتبر مراجعه کرده و از اصالت محصول با خبر شوید.

ایجاد نظم در برنامه خواب : یک عامل بسیار مهم برای افزایش میزان شیردهی و غلیظ شدن شیر مادر، “خواب” کافی است. در روز های نخست تولد، مادر خواب کم و منقطعی دارد که همین مسئله سبب ضعف و خستگی و در نتیجه کاهش میزان شیر مادر می‌شود. توصیه می‌شود، بعد از تولد، ابتدا یک برنامه خواب منظم و کافی برای مادر تهیه کنید تا با این کار، بدن مادر بتواند بهترین عملکرد را در شیردهی و افزایش غلظت شیر مادر داشته باشد.

بیشتر بخوانید : سیتولوژی چیست؟

نتیجه گیری

شیر مادر از هر خوراکی دیگری در دوران نوزادی و شیرخوارگی برای کودک ضروری تر است. مصرف مرتب و منظم شیر مادر می‌تواند کودک را در مسیر رشد هر چه بهتر قرار دهد. اگر از اهمیت مصرف شیر مادر توسط نوزاد آگاه شدید، با رعایت رژیم های غذایی مناسب و انجام عادت های خوب در این دوران مهم، سلامت و شادابی را به فرزند خود هدیه دهید، چراکه سهم زیادی از رشد و نمو کودک، در دستان مادران شیر ده می‌باشد.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. اگر قصد انجام هرگونه آزمایش یا نمونه برداری را دارید پیشنهاد ما آزمایشگاه ایران مهر است. ایران مهر، بهترین آزمایشگاه مشهد می‌باشد که با ارائه بهترین خدمات آزمایشگاهی با استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مدرن به همراه فناوری روز دنیا، آماده پذیرایی از مراجعین محترم می‌باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *