آزمایش های ضروری برای آقایان
داشتن یک برنامه منظم برای انجام آزمایش های ضروری آقایان باعث افزایش آگاهی نسبت به وضعیت سلامت خود و آمادگی برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها میشود. بسیاری بر این باورند که مراجعه به پزشک و انجام آزمایش فقط برای زمانی است که فرد علائم خاصی از خود نشان میدهد. و احتمال ابتلا به بیماری در وی وجو دارد.
انجام آزمایش های منظم و مستمر خبر ابتلا به بیماری های خطرناک را به گوش شما میرساند و اینطوری میتوان راه درمان آن را خیلی زود پیش گرفت و از پیشرفت آن جلوگیری کرد. تشخیص و درمان به موقع بیماری ها باعث افزایش احتمال درمان بیماری میشود. در این مقاله آزمایشگاه ایران مهر ۸ آزمایش ضروری برای آقایان را که تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف را دارند را معرفی میکنیم.
چرا انجام برخی از آزمایش ها برای آقایان ضرورت دارد؟
در بسیاری از مناطق، احتمال ابتلاء و شیوع بعضی بیماری ها در آقایان و پسران بیشتر از زنان است؛ که انجام برخی اقدامات و پیشگیری ها مانع از ابتلا افراد به این بیماری ها میشود. تمامی آقایان میتوانند با کنترل فشار خون، قند خون، چربی خون، چاقی و افزایش وزن از ابتلا به برخی بیماری ها جلوگیری کنند.
انجام به موقع آزمایش هایی مربوط به سرطان های شایع در بین آقایان، باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک و در نهایت کاهش آمار مرگ و میر ناشی از سرطان میشود. اما چه آزمایش هایی برای آقایان ضروری است و چه آزمایش هایی را باید به طور مرتب انجام دهند؟
8 آزمایش ضروری برای آقایان:
1. برای جلوگیری از ابتلا به دیابت، آزمایش قند خون دهید
قند خون بالا در آقایان باعث افزایش احتمال بیماری های قلبی، دیابت، آسیب به اندام های بدن مانند کبد و اختلال در نعوظ میشود. متاسفانه بیشترین علت مرگ و میر در ایران هم به خاطر ابتلا به دیابت و قند خون بالا است.
انجام آزمایش قند خون به صورت سالانه بهترین راه برای تشخیص بیماری های مربوطه مانند دیابت است که با اطلاع به موقع از بروز این بیماری، میتوان جلو پیشرفت آن را گرفت و مسیر درمان را هموار تر کرد. رژیم های غذایی مناسب، ورزش کردن، استفاده از داروهای خوراکی و انسولین احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از فشار خون را کاهش میدهد.
2. برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست، آزمایش سنجش و بررسی پوست انجام دهید
مردانی که سابقه بیماری های پوستی را داشته اند یا در خانواده های خود سابقه ابتلا به چنین بیماری هایی وجود دارد خطر ابتلا به سرطان پوست آنان را تهدید میکند. سرطان پوست میتواند در هر سنی برای مردان اتفاق بیافتد.
بهترین راه جلوگیری از ابتلا به سرطان خون، معاینه سالانه توسط پزشک متخصص پوست و مو است. دقت کنید که کوچک ترین علائمی مانند بروز خال و نشان هایی در بدن، خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش میدهد.
3. اگر از سرطان پروستات میترسید، آزمایش PSA انجام دهید
تقریبا از هر ۷ مرد، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا میشود. سرطان پروستات شایع ترین سرطان میان آقایان ۵۰ تا ۷۰ سال است. انجام آزمایش PSA همراه با معاینات دیجیتال مقعدی بهترین راه برای کشف ابتلا به سرطان پروستات و جلوگیری از پیشرفت آن است.
انجام آزمایش PSA برای تمامی آقایان از سن ۵۰ سالگی ضروری است. اگر فردی سابقه ابتلا به سرطان پروستات را در خانواده خود داشته باشد، بهتر است از ۴۰ سالگی نسبت به انجام آزمایش های PSA اقدام کند.
4.برای عدم ابتلا به سرطان روده، آزمایش کولونوسکوپی انجام دهید
کولونوسکوپی آزمایش لازم برای تمامی آقایان و البته خانم های بالا ۵۰ سال است؛ با افزایش سن افراد به بالای ۵۰ سال خطر ابتلا به سرطان روده بالا میرود. همچنین داشتن سابقه ابتلا به بیماری های التهابی روده از عوامل تشدید کننده ابتلا به سرطان خون است.
اگر سابقه ابتلا به سرطان روده در خانواده شما وجود نداشته باشد، کونولوسکوپی باید از ۵۰ سالگی انجام شود. در صورت طبیعی بودن عوامل در آزمایش کولونوسکوپی ، بهتر است هر ۳ تا ۱۰ سال نسبت به انجام آزمایش های کونولوسکوپی اقدام نمایید.
5.انجام آزمایش کلسترول و فشار خون برای کنترل بیماری های قلبی
فشار خون بالا مهمترین عامل بروز سکته در میان مردان است که عدم کنترل آن باعث بروز اتفاقات خطرناک میشود. کلسترول بالا باعث افزایش پلاکت در خون و بروز مشکلات قلبی و عروقی خطرناک میشود.
بهتر است آقایان در سنین جوانی نسبت به اندازه گیری فشار خون و معاینه مربوطه اقدام نمایند. آقایان باید در فواصل ۳ تا ۵ سال نسبت به انجام آزمایش کلسترول و فشار خون اقدام نمایند.
6. اکوی قلب برای اطمینان از احتمال آسیب های قلبی
گفتیم که بسیاری از خطرات مرگبار قلبی و عروقی با انجام آزمایش فشار خون و کنترل وزن مشخص و مدیریت میشود. اما اگر که سابقه بیماری های قلبی در بین خویشاوندان نزدیک شما وجود دارد، یا اینکه دچار فشار خون و کلسترول بالا بوده اید، اکوی قلب یا اکوکاردیوگرافی میتواند این اطمینان را به شما دهد که آیا خطر بروز آسیب های قلبی وجود دارد.
اکوکاردیوگرافی یا سونوگرافی تشخیص قلبی آزمایشی است، که از امواج صوتی برای تولید تصاویری از قلب استفاده میشود. این آزمایش این امکان را به پزشک میدهد تا قلب و پمپاژ خون را مشاهده کند.
7. برای تشخیص سطح آنزیم کبد، آزمایش آنریم کبد بدهید
برای اطلاع از احتمال آسیب های کبد که عضوی مهم در بدن است، آزمایش آنزیم کبد انجام میشود که قسمتی از کار استاندارد خون است. آزمایش آنزیم های کبد برای مردان بسیار مهم است. چرا که در آقایان مواردی مانند مصرف الکل، اختلالات التهابی، اختلالات تیروئید و چاقی بیشتر از زنان است و این احتمال افزایش آنزیم های کبد را بالا میبرد که افزایش ناگهانی این آنزیم های باعث بروز بیماری ها و مشکلاتی برای کبد میشود.
8. برای اطلاع از سلامت غده تیروئید، آزمایش TSH بدهید
غده تیروئید یکی از مهم ترین غده های بدن است که با آزادسازی هورمون های رشد، به سوخت و ساز بدن کمک میکند. این غده وظیفه مهمی در فعالیت های هر فردی دارد به طوری که هر گونه تغییر غیرعادی در هورمون های تیروئید باعث افزایش وزن و خستگی مفرط میشود. آزمایش خون هورمون تحریک کننده تیروئید یا TSH میتواند عملکرد تیروئید را ارزیابی کند.
برخی نشانه هایی که آقایان در طول زندگی خود احساس میکند، نشانه هایی از کم کاری یا پرکاری تیروئید است که اکثر آقایان به آن ها توجه نمیکنند یا آن را یک عادت و نشانه عادی تلقی میکند. اگر با آزمایش TSH هرگونه اختلالاتی در تیروئید تشخیص داده شود، این اختلالات با مصرف دارو برطرف میشود.
سخن پایانی
سلامتی یک نعمت ارزشمند از جانب خداوند است که به ما اعطا شده و ما باید با مراقبت های صحیح از این نعمت ارزشمند خدادادی محافظت کنیم. جدا از انجام آزمایش های سالانه، باید با انجام فعالیت های منظم ورزشی، رژیم غذایی مناسب، پرهیز از خوردن غذاهای مضر و فاقد ارزش و جلوگیری از استعمال دخانیات؛ علاوه بر افزایش سطح ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش داد.
آزمایشگاه پاتولوژی ایران مهر یک آزمایشگاه پاتولوژی در مشهد است که با استفاده از بروز ترین فناوری ها و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مدرن میتواند کلیه خدمات آزمایش های ضروری آقایان را پذیرش میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.