جلوگیری از سرطان حنجره

چگونه از سرطان حنجره جلوگیری کنیم؟

به طور کلی وراثت و عوامل محیطی دو عامل مهم هستند که می‌توانند در بروز انواع سرطان‌ها تاثیر بسیار زیادی داشته باشند. از این رو برای آن که به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان حنجره دچار نشوید، باید به عوامل جلوگیری از سرطان حنجره توجه بسیاری کنید. عواملی که بارعایت و پیشگیری آنها می توانیم از سرطان حنجره جلوگیری کنیم می توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • عدم مصرف سیگار
  • ترک مشروبات الکلی
  • چکاپ مداوم

و چندین مورد دیگر که در جلوگیری از سرطان حنجره مؤثر است را باید رعایت کرد. در ادامه مقاله به بررسی و توضیحات بیشتری از اینکه چگونه از سرطان حنجره جلوگیری کنیم پرداخته ایم.

عدم مصرف سیگار

به طور کلی سیگار را می‌توان مادر بسیاری از بیماری‌ها دانست. افرادی که سیگار کشیدن عادت روزانه‌‌ی آن‌ها شده‌ است، خود را در معرض بسیاری از بیماری‌ها قرار داده‌اند و به نوعی می‌توان گفت که با گذشت زمان، تاثیرات مخرب سیگار را بر روی بدن خود احساس می‌کنند. از این رو اگر از سرطان حنجره می‌ترسید، باید از همین لحظه به فکر ترک سیگار باشید. کشیدن سیگار از جمله مواردی است که می‌تواند سبب بروز سرطان حنجره شود و از این رو برای جلوگیری از سرطان حنجره ترک سیگار یکی از مهم‌ترین قدم‌هایی است که باید بردارید.

بخوانید: آزمایش عدم اعتیاد برای استخدام شامل چیست

ترک مصرف مشروبات الکی

مشروبات الکی می‌توانند به مرور زمان آثار منفی خود را بر روی بدن نشان دهند. به طور کلی مصرف الکل می‌تواند فرد را به سرطان‌ها مختلفی دچار کند، که از جمله این سرطان‌ها می‌تواند سرطان حنجره باشد. از این رو باید گفت که مصرف مشروبات الکی فقط بر روی عقل و حواس افراد تاثیر نمی‌گذارد بلکه مصرف طولانی مدت و مداوم آن اعضای بدن را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. از این رو با ترک مشروبات الکی و سیگار می‌توانید دو مورد از مهم‌ترین عوامل جلوگیری از سرطان حنجره را به خوبی پشت سر گذاشته باشید.

جلوگیری از سرطان حنجره در افراد سن بالا

با افزایش سن سیستم ایمنی بدن نیز به مرور تحلیل می‌رود و از این رو افرادی که سن‌های بالایی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلفی هستند. اما اگر همچنان در سن جوانی قرار دارید بهتر است که برای پیشگیری قبل از درمان سبک زندگی سالمی داشته و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید و رژیم غذایی سالم و مقویی داشته باشید.
آمار نشان می‌دهد که افرادی که سن آن‌ها بیش از ۵۵ سال است، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند، اما به این معنی نیست که افراد جوان و میانسال به این بیماری دچار نمی‌شوند. به طور کلی افرادی که به عوامل پیشگیری از سرطان حنجره توجهی نداشته باشند، به مرور زمان احتمال ابتلا به این بیماری در آن‌ها افزایش می‌یابد.

بخوانید: آزمایش ضروری برای افراد بالای ۴۰ سال

توجه بیشتر آقایون به جلوگیری از سرطان حنجره

علاوه بر سن، جنسیت نیز از عوامل مهمی است که می‌تواند در بروز سرطان حنجره نقش داشته باشد. به طور کلی آمار حاکی از آن است که مردان بیش از بانوان به این نوع سرطان دچار می‌شوند و از این رو آقایان باید بیشتر به عوامل جلوگیری از سرطان حنجره توجه داشته باشند.

بخوانید: آزمایش ضروری آقایان

دور بودن از مواد و دود شیمیایی

مواد شیمیایی و سمومی که در هوا وجود دارند می‌توانند از جمله مهم‌ترین عوامل برای مبتلا شدن به انواع سرطان‌ها باشند. از این رو باید به محلی که در آن‌ها زندگی می‌کنید توجه بسیار زیادی داشته باشید. زندگی در نزدیکی کارخانه‌ها یا کسب و کار‌های صنعتی که آلودگی زیادی را به محیط اطراف وارد می‌کنند، می‌توانند از مهم‌ترین عوامل برای ابتلا به انواع سرطان‌ها باشند. از این رو تا جایی که می‌توانید در چنین مکان‌‌هایی سکونت نکنید. همچنین برخی از کار‌ها هستند که در آن فرد با مواد شیمیایی مختلفی نظیر آزبست و گاز خردل روبه‌رو است. اگر در چنین شغل‌های فعالیت دارید برای جلوگیری از سرطان حنجره باید تمهیدات مختلفی نظیر استفاده از ماسک‌های باکیفیت را کاملا جدی بگیرید.

درمان رفلاکس معده

برخی از افراد پس از آن که غذا خود را میل می‌کنند، پس از دقایقی غذا به دهانشان باز می‌گردد. این مورد یکی از عواملی است که تداومش می‌تواند سبب بروز سرطان حنجره شود. هنگامی که فرد رفلاکس معده داشته باشد، اسید معده همراه با غذا به دهان فرد بر می‌گردد که این اسید معده می‌تواند در بروز سرطان حنجره نقش داشته باشد. همچنین از دیگر مشکلاتی که رفلکس معده می‌تواند برای افراد به وجود آورد، سرطان مری است. از این رو برای جلوگیری از سرطان حنجره رفلاکس معده خود را درمان کنید.

بخوانید: نمونه برداری از معده

توجه ویژه در صورت داشتن سابقه خانوادگی

به طور کلی افرادی که اقوام درجه یک آن‌ها به بیماری‌های سر و گردن دچار هستند، حدود دو برابر از سایر افراد احتمال ابتلا به سرطان حنجره در آن‌ها وجود دارد. به همین دلیل اگر هر کدام از اقوام درجه یک شما به این نوع از بیماری‌ها دچار هستند، باید بیش از سایر افراد راهکار‌های جلوگیری از سرطان حنجره را جدی بگیرید.

چکاب مداوم

سرطان حنجره از جمله سرطان‌هایی است که اگر آن را قبل از وخیم شدن، شناسایی کنید می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلفی نظیر برش آندوسکوپی از بین ببرید بدون آن که به تار‌های صوتی شما آسیبی وارد شود. اما اگر بعد از بروز علائم به پزشک مراجعه کنید، پزشک مجبور به جراحی حنجره می‌شود که این موضوع می‌تواند خطرات مختلفی نظیر از بین رفتن تار‌های صوتی را به دنبال داشته باشد. همچنین با چکاب بدن در صورتی که در معرض این بیماری باشید، با رعایت عوامل مختلف، از بروز سرطان حنجره پیشگیری می‌کنید. بهتر است که حداقل سالی یک بار چکاب کامل بدن را انجام دهید چرا که این روش یکی از بهترین‌ راهکار‌ها برای جلوگیری از سرطان حنجره است.

بخوانید: آزمایش چکاپ

سخن پایانی

برای جلوگیری از سرطان حنجره می‌توانید راهکار‌های مختلفی را در پیش بگیرید تا احتمال به سرطان حنجره را بسیار کاهش دهید. از این رو در این مقاله شما را با انواع روش‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از سرطان حنجره از آن‌ها استفاده کنید، آشنا کردیم. همچنین افراد مشهد می توانند برای انجام آزمایش چکاپ و یا دیگر آزمایش های خود به آزمایشگاه ایران مهر که یکی از بهترین آزمایشگاه در مشهد است مراجعه کنید و در اسرع وقت جواب آن را دریافت نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *