علائم سرطان حنجره

سرطان حنجره چه علائم و نشانه هایی دارد؟

حنجره به نوعی جعبه تولید صدا شناخته می‌شود که در بالای نای قرار دارد. این عضو بدن، یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین اعضای بدن بوده که مشکل و اختلال در آن می‌تواند آسیب‌های مختلفی را برای فرد به وجود آورد. سرطان حنجره در نوع وخیم آن یکی از خطرناک‌ترین آسیب‌هایی است که برای حنجره افراد رخ می‌دهد. از این رو باید با استفاده از روش‌های مختلف از این مشکل جلوگیری کرد. علائم سرطان حنجره بسیار گوناگون است ولی در اکثر مواقع، زمانی نشانه‌های آن پدیدار می‌شود که سلول‌های سرطانی در بدن فرد گسترش یافته‌اند. از رایج ترین علائم تشخیص سرطان حنجره موارد زیر می باشد:

  • تغییر صدا بیشتر از ۲ هفته
  • مشکل در بلع غذا
  • احساس خفگی
  • تورم گردن
  • درد گوش

و چندین علائم دیگر که اگر از زمانی که اولین نشانه‌ی آن را در بدن خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید، احتمال درمان شما بسیار افزایش پیدا می‌کند. برای آن که بتوانید در مدت زمان کمتری بیماری سرطان را در بدن خود تشخیص دهید؛ ما در این مقاله شما را با علائم بیشتری از سرطان حنجره آشنا می‌کنیم، تا با درمان آن در مراحل ابتدایی از آسیب‌ها و مشکلات مختلف این بیماری در امان باشید.

چه افرادی به سرطان حنجره دچار می شوند؟

قبل از آن که با علائم سرطان حنجره آشنا شویم، بهتر است عواملی را که احتمال وقوع این بیماری را بیشتر می‌کند، بشناسیم. با دانستن این موارد و جلوگیری از سرطان حنجره از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنید.

  • افرادی که سن آن‌ها از ۵۵ سال عبور کرده، احتمال آن که سرطان حنجره در آن‌ها بروز کند، بیشتر از سایر افراد است.
  • به طور کلی مردان از زنان بیشتر دچار این بیماری می‌شوند.
  • افراد سیگاری خود را در معرض بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان حنجره قرار می‌دهند.
  • مشروبات الکی علاوه بر آسیب‌های زیادی که برای کبد دارد می‌تواند در بروز سرطان حنجره و مری نیز نقش داشته باشد.
  • کار یا زندگی کردن در محیط‌هایی که دارای گاز‌های آلوده نظیر خردل و آزبست است نیز می‌تواند سبب بروز علائم سرطان حنجره شود.
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن

علائم سرطان حنجره چیست؟

علائم سرطان حنجره در همه افراد یک شکل نیست و عوامل مختلف در میزان شدت آن سهم دارند. ژن، سیستم ایمنی بدن، سبک زندگی افراد و… می‌توانند شدت این بیماری و علائم آن را کم یا زیاد کنند. اما به طور کلی با سال‌ها مطالعه و تحقیق در مورد این بیماری علائم آن تقریبا مشخص شده است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • احتمال دارد فرد زمانی که به سرطان حنجره دچار شد، صدای او تغییر کند. اگر تغییر صدا و گرفتگی آن بیش از ۲ هفته ادامه پیدا کرد، با مراجعه به پزشک باید متوجه شد که آیا این مشکل از علائم سرطان حنجره است یا خیر.
  • برخی از افراد همواره احساس می‌کنند، که چیزی در گلوی آن‌ها مانده و پایین نمی‌رود. این حس می‌تواند نشانه‌ای از این بیماری باشد، از این رو فرد باید برای پی بردن به دلیل آن به پزشک مراجعه کند.
  • مشکلات در بلع غذا از دیگر علائم رایج سرطان حنجره است. معمولا افراد هنگامی که با این مشکل روبه‌رو می‌شوند در هنگام قورت دادن غذا درد دارند.
  • اگر شما نیز در طول روز، مخصوصا قبل از خواب شبانگاهی احساس خفگی دارید، این موضوع می‌تواند از دیگر علائم سرطان حنجره باشد.
  • بوی بد دهان و احساس درد در گوش بر اثر عوامل مختلفی اتفاق می‌افتد، در سرطان حنجره نیز امکان دارد فرد با چنین عواملی روبه‌رو شود.
  • تورم گردن نیز یکی دیگر از علائم و نشانه سرطان حنجره است که میزان آن با توجه به شدت بیماری، در افراد مختلف متفاوت است.
  • برخی از افراد بدون آن که ورزش کنند، یا رژیم بگیرند روز به روز لاغر‌تر می‌شوند، این مشکل نیز دلایل مختلفی دارد، به عنوان مثال افرادی که قند خون داشته باشند، دچار کاهش وزن می‌شوند. همچنین این کاهش وزن می‌‌تواند یکی از علائم سرطان حنجره باشد.

تشخیص زود هنگام سرطان حنجره

پس از آن که علائم سرطان حنجره در فرد به وجود آمد، برای آن که بتوان درمان را سریع‌تر آغاز کرد باید با استفاده از روش‌های مختلف وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی در حنجره را متوجه شد. روش های درمان سرطان حنجره با توجه به میزان درگیری آن متفاوت است. از جمله این روش های سریعی که می توان پی به سرطان حنجره برد، موارد زیر است:

  • تصویر برداری
  • بیوپسی
  • آزمایش خون

تصویر برداری

برای تصویر برداری از حنجره افراد از دو روش سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می‌کنند. اما می‌توان گفت که روش MRI کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ چرا که اطلاعاتی که از این طریق به دست می‌آید، به نسبت دقیق نیست. از این رو پس از مشاهده علائم سرطان حنجره، پزشک معمولا از روش سی تی اسکن استفاده می‌کند. با بهره گیری از این روش می‌توان میزان درگیری غدد لنفاوی مجاور را نیز مشخص کرد.

نمونه برداری یا بیوپسی

به طور کلی این روش را می‌توان یکی از دقیق راهکار‌ها برای تشخیص سرطان معرفی کرد. بیوپسی برای حنجره دارای روش‌های مختلفی است. به عنوان مثال در برخی از موارد برش کوچکی بر روی حنجره ایجاد شده و از این طریق برای برداشتن نمونه استفاده می‌کنند. همچنین بیوپسی می‌تواند با یک سوزن ریز انجام گیرد. برای اینکه بیشتر با روش بیوپسی آشنا بشید ما به شما مطالعه مقاله نمونه برداری از معده را پیشنهاد می دهیم.

آزمایش خون

آزمایش خون اطلاعات دقیق و کاملی از وجود سرطان حنجره نمی‌دهد، اما با استفاده از آن پزشک می‌‌تواند موارد مختلفی را برای بررسی علائم سرطان حنجره در فرد به دست آورد.

سخن پایانی

سرطان حنجره از جمله بیماری‌های خطرناک برای بدن است که با تشخیص زود هنگام آن که به ۳ صورت تصویر برداری، نمونه برداری و یا آزمایش خون انجام می شود، می‌تواند راه درمان را بسیار ساده و هموار کند. از این رو پس از آن که علائم گفته شده در این مقاله در بدن شما پدیدار شد، با مراجعه به پزشک و مطمئن شدن از وجود این بیماری، درمان خود را سریعا آغاز کنید. البته چه بهتر است که با رعایت موارد گفته شده برای جلوگیری از سرطان حنجره، سعی کنیم تا از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *