با پردرآمدترین رشته های پزشکی آشنا شوید!
کدام رشته های پزشکی از همه پردرآمد تر اند؟ درآمد رشته های پزشکی به عوامل مختلفی چون نوع تخصص، ساعت کار، جایگاه و … بستگی دارد، اما به طور کل جراحان، داروسازان، دندانپزشکان، فیزیوتراپیست ها جز پردرآمدترین ها در دنیای پزشکی شناخته میشوند.
بسیاری از ما در کودکی و نوجوانی رویای پزشک شدن را در سر پرورانده ایم و با آن بزرگ شدیم. در کنار آن پدر و مادرمان همیشه آروزی تماشا ما را در لباس سفید پزشکی داشته اند و ما را برای موفقیت در این مسیر تشویق میکردند. اما چه چیزی باعث شده علاقه و تقاضا به رشته های پزشکی در بین نوجوانان و والدین به شدت بالا برود؟
همه پزشکی را به عنوان یک شغل خوب و باکلاس به همراه موقعیت اجتماعی بالا آن میشناسیم اما این مهم ترین عامل در انتخاب پزشکی به عنوان شغل نیست. دو عامل خدمت به مردم و درآمد بالا مهم ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته پزشکی میباشد. همه از درآمد بالا پزشکان در کشورمان آگاهیم، همین باعث شده که افراد زیادی تمایل به تحصیل در رشته های پزشکی را دارند. همه این ها ما را برآن داشت که در این مقاله به معرفی پردرآمد ترین شاخه های رشته پزشکی بپردازیم.
پردرآمد ترین رشته های پزشکی
اگر در مورد پزشکی اندکی مطالعه داشته باشید، درک میکنید که پزشکی شاخه های بسیاری دارد. با این حال پیشنهاد میکنیم پیش از اینکه به مطالعه ادامه این مقاله بپردازید، ابتدا مقاله شاخه های رشته پزشکی را مطالعه نمایید.
در اینکه پزشکی یک شغل پر درآمد به حساب میآید شکی نیست! اما تمامی شاخه های رشته پزشکی، به یک مقدار درآمد ندارند، بلکه برخی شاخه ها به دلیل حساسیت و تقضا بالا، همیشه جز پردرآمدترین شاخه های پزشکی به حساب میآیند. با این حال عوامل دیگری چون تخصص، ساعت کار و جایگاه پزشک در میزان درآمد حاصله تاثیر گذار است.
ما در این مقاله، پردرآمدترین از شاخه های رشته پزشکی را انتخاب کرده ایم که از درآمد سرشاری بخصوص در کشور عزیزمان ایران بهره مند هستند. در ادامه همراه با ایران مهر باشید تا به معرفی این رشته ها بپردازیم.
شاخه های جراحی
نخستین موردی که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم، شاخه های جراحی است. جراحی یکی از زیر شاخه های پزشکی است که همواره با بالاترین دستمزد ها در پزشکی همراه هستند. جراحان عمل های جراحی را به منظور ترمیم بافت ها، از بین بردن تومور ها، تغییر در شکل ظاهری افراد و … انجام میدهند. آن ها پس از معاینه بیماران، برنامه جهت جراحی ارائه میدهند.
علاوه بر اینکه جراحی شغلی بسیار پردرآمد است، شغلی پر استرس و سخت میباشد، چرا که جراح باید ساعت های طولانی را حین عمل بگذراند و توانایی مواجه با بحران ها و مدیریت هرچه بهتر آن ها را داشته باشد.
مهم ترین ویژگی های بارز یک جراح:
- توانایی مدیریت بحران در شرایط اضطراری عمل
- صرف ساعات طولانی و طاقت فرسا در اتاق عمل
- تمرکز مطلق و طولانی بر عمل
- کارکردن زیرکانه با دست و ذهن خود
- قدرت بینایی بالا
جراحی زیر شاخه های مختلفی دارد و با توجه به بیماری و مشکل هر عضو بدن، جراح متخصص آن بخش از بدن باید بیمار را جراحی کند. موارد زیر لیست پردرآمدترین شاخه های جراحی میباشد.
- جراحی مغز و اعصاب
- جراحی ارتوپد
- جراحی قلب و قفسه سینه
- جراحی پلاستیک
- جراحی عروق
رشته دندانپزشکی
تاثیر بالا سلامت دندان و دهان در مواردی چون تغذیه و زیبایی سبب شده تا دندان پزشکی به یکی از پردرآمدترین رشته های پزشکی تبدیل شود. با اینکه بسیاری از افراد از سلامت دندان و دهان یه خوبی برخوردار اند، اما ممکن است با یک اتفاق و بروز بیماری گذرشان به دندان پزشکی بخورد.
برخی معتقد اند که فقط در صورتی باید به دندان پزشک مراجعه کرد که دندان دچار مشکل شده است. اما ویزیت های دوره ای به منظور افزایش سطح سلامت و زیبایی دهان دندان، یک امر مهم و الزامی است.
از مهم ترین وظایف دندان پزشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تشخیص بیماری دهان
- ارتقا سلامت دندان
- پیشگیری از بروز بیماری
- تنظیم برنامه های درمانی به منظور بازیابی و تقویت سلامت دهان و دندان بیمار
- نظارت بر رشد دندان و فک
- انجام جراحی بر روی دندان، استخوان و بافت های دهان
- اقدامات معمول چون کشیدن دندان، فرم دادن به دندان، قرار دادن مواد پرکننده
- درمان بیماری های شایع دندان چون عفونت، آسیب عصبی، خون ریزی طولانی و …
دندان پزشکان در معاینات جامع سلامت دندان و لثه ها را بررسی میکند. اما مناطقی که دندان پزشکان به آن توجه میکنند، فقط دندان و لثه های بیماران نیست، بلکه گردن، فک، زبان، غدد بزاقی، سیستم عصبی دهان و دندان و سایر نواحی را شامل میشود.
بیشتر بخوانید : آزمایش های ضروری آقایان
رشته داروسازی
داروسازی، دانش تهیه، تولید و عرضه انواع دارو های پزشکی میباشد. داروسازان، نقش مهمی در ساخت و تولید دارو ها، ارائه فومولاسیون های مختلف برای دارو ها و بررسی اثر دارو بر انسان را بر عهده دارند. آن ها با دانش کافی در مورد انواع دارو ها، موارد استفاده و عوارض آن را مورد بررسی قرار میدهند.
داروساز اغلب در داروخانه فعالیت میکند و میتواند در صورت نیاز، به متقاضیان دارو های بدون نسخه توصیه نموده. در کنار این ها داروسازان قادر به درمان دارویی هستند و دارو های تجویز شده از جانب پزشکان را برای بیماران شرح دهند و تفسیر کنند.
داروسازی را میتوان پیوندی میان علم شیمی و پزشکی دانست، با این حال داروسازی تفاوت هایی با علم پزشکی دارد. به طور مثال در داروسازی شما دیگر سروکاری با خون و جراحی ندارید، یا اینکه اگر دانشجوی داروسازی باشید، یکسال زودتر نسبت به سایر رشته های پزشکی فارغ التحصیل میشوید.
از مهم ترین وظایف داروساز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرور نسخه ها به منظور اطمینان از مناسب بودن دارو ها
- ارزیابی خلوص و کیفیت دارو
- نگهداری درست از دارو ها
- تولید دارو با توجه به نوع بیماری و درمان آن
- ارائه مشاور های دارویی
- ساخت فرمول دارویی
- تغییر و اصلاح در ساختار دارو ها
آخرین مورد درخصوص دارو ساز این است که وی به منظور حفظ و تمدید مجوز خود، باید دوره های آموزشی مربوط را به طور مداوم بگذراند.
رشته فیزیوتراپی
اگر در این لیست، نامی از فیزیوتراپی نبریم، به اهمیت این رشته کم لطفی کرده ایم!
زمانی کسی به دلیل آسیب، بیماری یا ناتوانی؛ به بازیابی حرکت یا عملکرد نیازمند باشد، فیزیوتراپیست وارد عمل میشود. فیزیوتراپیست از طریق حرکات و ورزش به همراه آموزش و مشاوره در کنترل درد و جلوگیری از بیماری، به فرد آسیب دیده کمک مینماید.
حرفه فیزیوتراپی افراد را قادر میسازد تا بتوانند به فعالیت های عادی خود بازگشته و با وجود آسیب هایی در بدن، همچنان مستقل بمانند.
فیزیوتراپی یک حرفه مبتنی بر علم پزشکی میباشد که در مورد سلامتی افراد اتخاذ میگردد. اصلی ترین هدف فیزیوتراپی این است که به بیمار برای درمان از طریق آموزش، آگاهی، توانمندسازی کمک نماید. بیماران در هر سنی میتوانند از خدمات فیزیوتراپی بهره مند شوند.
مهم ترین وظایف فیزیوتراپیست:
- ارائه برنامه های درمانی به منظور بهبود، بازیابی یا تسکین درد بیمار
- انجام معاینات اولیه به منظور دریافت اطلاعات و تشخیص راه درمان بیماری
- ارتباط با خانواده های بیماری برای ارائه راه های درمان در خانه
- انجام تمرینات فیزیکی و کششی همراه با مساژ به منظور تسکین درد، جلوگیری از شکل گیری عضلات و استخوان ها و در نهایت بازیابی قوا
نتیجه گیری
ماهیت رشته پزشکی، رشته ای پردرآمد است اما برخی از زیرشاخه های آن نسبت به دیگر شاخه ها پردرآمدتر هستند. فراموش نکنید که عوامل دیگری چون نوع تخصص، مهارت، جایگاه و موقعیت پزشک در کسب درآمد بیشتر تاثیرگذار اند. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی درمورد پردرآمدترین رشته های پزشکی کسب کرده باشید.
اگر قصد انجام هرگونه آزمایش و نمونه برداری را دارید، به آزمایشگاه ایران مهر مراجعه نمایید. آزمایشگاه پاتولوژی ایران مهر، بهترین آزمایشگاه مشهد است که با استفاده از جدید تجهیزات آزمایشگاهی همراه با فناوری روز دنیا، بهترین خدمات را به مشتریان گرامی اراده مینماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.